Jerusalem, Israel

Tel Aviv –> Bethlehem, Masada en Dode Zee met Nederlandse gids $140 pp

Met een kleine groep bezoeken we de geboortekerk in Bethlehem en rijden we door de woestijn van Judea en de Jordaanvallei voor een bezoek aan Masada en aan de Dode Zee.

masada-dead-sea-cable-car-booqify-israel

De volgorde van de te bezoeken plaatsen kan per dag anders zijn in verband met sluitingstijden.
Hieronder staat de planning voor vrijdagen:

Om 8 uur vertrekken we uit Tel Aviv. In Jeruzalem wordt alleen gestopt om mensen in te laten stappen.
Vervolgens rijden we over de Olijfberg de woestijn van Judea in waarbij we Jericho en de lokatie van het verhaal van de Barmhartige Samaritaan passeren.
In de Jordaanvallei gaan we rechtsaf naar het zuiden tot we Masada bereiken. Dit tweeduizend jaar oud fort en koninklijk paleis boven op een berg bezoeken we met de kabelbaan.
Met de kabelbaan gaan we ook weer naar beneden waarna we in het restaurant bij Masada lunchen (niet bij de prijs inbegrepen).
Na de lunch rijden we terug naar het noorden waar we bij Kahlia naar een privéstrand aan de Dode Zee gaan. Toegang is inbegrepen mits je door de winkel met Dode Zee producten naar binnen gaat waarbij korte uitleg krijgt over de bijzondere mineralen en producten.
Dan kleden we om en lopen we naar de Dode Zee (neem zelf handdoek en zwemgoed mee), hier is modder aanwezig om je in te smeren en je huid te laten reinigen en kan je in de Dode Zee gaan drijven. Tip: neem waterschoenen/slippers mee, dit loopt wat prettiger op zeebodem.
Vervolgens rijden we terug richting Jeruzalem naar Bethlehem. Bethlehem ligt niet in Israel maar in de Palestijnse Autoriteit en je dient dus je paspoort mee te nemen omdat er grenscontrole kan plaatsvinden. In Bethlehem bezoeken we samen met een lokale Palestijns gids de Geboortekerk, gebouwd op de plek waar Jezus geboren is. Deze gids heeft tot nu toe een 100% trackrecord om de, soms lange, rijen te passeren om naar beneden te gaan naar de exacte plek. Mocht dit echter niet lukken dan gaan we NIET in de rij staan.
In Bethlehem is tijd voor een kop koffie of wat anders en daarna is het weer in de bus terug naar Jeruzalem (uitstappen bij Jaffa Gate/Mamilla) en vervolgens Tel Aviv waar we rond 18.30 zullen terugkeren.

booqify_israel_dead_sea

In de minibus is plaats voor maximaal 19 personen. Deze tour enkel NEDERLANDSTALIG en is NIET geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en kleine kinderen.

Wil je meer over mij weten dan kan je hieronder op mijn foto klikken om mijn profiel te bekijken en testimonials van anderen over mij te lezen/horen.

Profile image of tour guide Menno de Vries
Menno de Vries

Deze tour zal ik meestal geven voor mensen die ook de Jeruzalem tour hebben geboekt.

Hieronder zie je data waarop je kan boeken.
Heb je liever een andere datum bel, text of mail me, want als er in die week nog geen boekingen zijn dan kan ik de datum aanpassen.
Bellen uit Nederland: 0202170849
Whatsapp en vanuit Israel: 00972543121220

 

Searching Availability...

 

ta-coe

Een Certificate of Excellence ( Certificaat van uitmuntendheid) wordt jaarlijks aan ondernemers uitgereikt

die consistent geweldige service bieden en consistent geweldige beoordelingen ontvangen. (bekijken)

 

 
Komt de aangeboden dag niet uit stuur mij dan de dagen dat je in Israel bent, als er genoeg mensen reageren dan plan ik een extra dagtour of  boek een dagtour met een anderstalige gids.
Klik voor 10% kortingscoupon voor dagtours in andere talen

Wat zeggen anderen over "Met Menno naar jeruzalem" op Tripadvisor?

Vertrek- en retourlocaties Tel Aviv:
8.00 bij Mike' Place op de Boulevard (ter hoogte van Bograshov strand). Je kan hier komen mte de Sherut taxi nummer 4, uitstappen op  Ben Yehuda straat bij de kruising met Bograshof straat.
8.15 Rothschild 22, dat is het adres en de naam van het hotel, op straat niveau bevindt zich Aroma voor koffie en ontbijt.

Beide locaties liggen in de buurt van de routes van de services taxi's #4 en #5, Deze rijden door de gehele stad. Op onderstaande kaart zie je waar je kan uitstappen.
Klik hier voor grote kaart.

Mensen die in Jeruzalem starten:

9.00 uur bushalte bij de Snarenbrug (Bridge of Strings, in het Hebreeuws: Gesher HaMeitarim), dat is NIET het busstation
jerusalem-bus-stop-bridge-strings
foto van de bushalte

jerusalem-bus-stop-map-bridge-strings
Plattegrond van de locatie van de bushalte, het is vlakbij het busstation, maar je moet bij de X staan. Als je vanuit het centrum wil komen lopen dan kan je de tram volgen richting Busstation, het is circa 2 km van het centrum

De retourplek in Jeruzalem is bij de Mamilla parkeergarage (vlakbij Jaffa gate) of de kruising Agron Street / King George street.

Voorwaarden

  • Vertrek is op tijd, als je wil kan je eerder komen en een kop koffie/thee drinken op de lokaties in Tel Aviv
  • Prijs is € 140 p.p.
  • Minimum leeftijd 10 jaar
  • Goede conditie, gedurende deze toer wordt rustig maar redelijk veel gewandeld.
  • Nederlands sprekende en officieel gelicenseerde gids
  • Toegang tot strand aan Dode Zee, Masada en de kabelbaan is bij de prijs inbegrepen
  • Eten en drinken is niet inbegrepen
  • Neem zelf handdoek en zwemgoed mee en waterschoenen/slippers/li>
  • Neem je paspoort mee
  • Annuleren: indien minimaal een maand van te voren doorgegeven ontvang je 80% terug. Indien minder dan een maand zetten we jou plaats(en) beschikbaar en indien verkocht ontvang je 80% retour.