Jerusalem, Israel

Tel Aviv –> Jeruzalem met Nederlandse gids $125 pp

Met een kleine groep wandelen we door de Heilige Stad. Van boven naar beneden op de Olijfberg, naar de Zionsberg en uiteraard door de 4 wijken van de Oude Stad met de Tempelberg, de Heilige Grafkerk en de Klaagmuur.

Kleine groep met Nederlandse gids naar Jeruzalem

Waarom Met Menno naar Jeruzalem?
Zoek je een dagtoer in het Nederlands dan heb je geen andere keuze. Maar ook als dat niet het belangrijkste is beleef je met mij een dag Jeruzalem die anderen je niet kunnen geven. Die vertrekken zeer vroeg, brengen je naar een soevenirwinkel, gaan met grote groepen en hebben haast.

Met mij heb je een topdag met een kleine groep (max 18), een passievolle gemotiveerde gids (hoeft z’n salaris niet uit de souvenirshop te halen), ga je na ontbijt weg beleef je enige dagtour die de Tempelberg opgaat. Gedurende de toer stoppen we voor koffie, niet voor souveniers.

Mijn toer vertrekt 2 uur later dan de grote touroperators en toch zie je meer, omdat we direct naar Jeruzalem rijden en deze dag niet Yad Vashem bezoeken, wat de anderen wel doen.

Searching Availability...

Heb jij interesse in wat er hier gebeurt?
Klik op "LIKE" en blijf op de hoogte: facebook.com/mennoinisrael

 

Een hoop plaatsen zijn bijzonder maar niets haalt het bij Jeruzalem. 4000 jaar geschiedenis met vele vernietigingen en nog meer veroveringen, (zeer) heilig voor 3 religies met een paar miljard aanhangers en een betwiste status die je praktisch dagelijks in de media tegenkomt.

Zo'n stad moet je met een gids bezoeken en daarvoor zit je op de juiste pagina.

Youtube video over de Jeruzalem tour met menno

Mijn naam is Menno en ik ben in te huren als privegids in Israel. Ook organiseer ik minimaal eenmaal per week een dagtour met een minibus vanuit Tel Aviv naar Jeruzalem. Zit  je al in Jeruzalem dan kan je aansluiten op de Olijfberg.

Wil je meer over mij weten dan kan je hieronder op mijn foto klikken om mijn profiel te bekijken en testimonials van anderen over mij te lezen/horen.

Profile image of tour guide Menno de Vries
Menno de Vries

 

Wat maakt deze tour uniek?

 • 100% Nederlands.
 • Laat vertrek dus je kunt genieten van een meer ontspannen ochtend.
 • Geniet van een persoonlijke ervaring met een topgids en een kleine groep van max. 19 mensen.
 • Je bent de hele dag in en rond de Oude Stad (deze tour bezoekt Yad Vashem niet).
 • Je bezoekt de Tempelberg (Rotskoepel, Al Aqsa moskee) in plaats van alleen maar kijken van een afstandje.
 • Geniet van een snelle terugreis terug omdat we de tolweg gebruiken.
 • Je kunt deze tour gebruiken om met je bagage naar Jeruzalem te reizen (of juist naar Tel Aviv).
 • Diverse opstapplekken in Tel Aviv en geen wisseling van bussen.

 

Programma:

9.00 uur vertrek Tel Aviv

Onderweg vertel ik je over de geschiedenis van Israel en het Joodse volk. Na ongeveer een uur komen we aan op de Olijfberg waarvandaan we een schitterend uitzicht hebben over de Oude Stad van Jeruzalem en de echte oude stad; de Stad van David. Vervolgens lopen we naar beneden langs de Dominus Flevit kerk en de honderduizend Joodse graven richting Getsemaneh, de plaats van de Judaskus en de feeërieke Grotto van Maria.

Dan stappen we weer in de bus om ons weer naar boven te laten brengen, ditmaal op de Zionsberg voor een bezoek aan de Kamer van het Laatste Avondmaal, de abdij van de Hemelvaart van Maria en de tombe van Koning David.

Lopend gaan we verder door de Joodse, Armeense, Christelijk en Moslimwijk in de Oude Stad en komen we o.a. langs de Klaagmuur, de Romeinse Cardo, de Via Dolorosa en bezoeken we als laatste Golgotha, de plaats van de kruisiging en de wederopstanding van Jezus, in de Heilige Grafkerk. Ook brengen we een bezoek aan de Tempelberg, de plaats van de oorspronkelijke Joodse Tempels en nu de plek van de Al Aksa Moskee en de gouden Rotskoepel. Op vrijdag, zaterdag en Islamitische feestdagen is het NIET mogelijk de Tempelberg te bezoeken.

Tijdens de tour is er een stop in het Christelijke deel van de Oude Stad die gebruikt kan worden voor lunch en/of shopping. Lunch is niet inbegrepen en i.v.m. de groepsdynamiek wordt het niet gewaardeerd als je op andere momenten bij winkeltjes stopt.

18.00/19.00 retour Tel Aviv

Hieronder zie je data waarop je kan boeken.
Heb je liever een andere datum bel, text of mail me, want als er in die week nog geen boekingen zijn dan kan ik de datum aanpassen.
Bellen uit Nederland: 0202170849
Whatsapp en vanuit Israel: 00972543121220

Komende toerdagen: elke donderdag

Mijn toer is op andere dagen ook in het Engels (vaak met andere gidsen).
kijk voor beschikbaarheid op www.amazingjerusalem.com


Boek deze toer

 

Hieronder kunt u de laatste beoordelingen lezen die we hebben ontvangen, u kunt er nog 100 lezen op onze Tripadvisor-pagina.

Voor onze consistente en uitstekende service hebben we sinds 2018 ieder jaar een Certificaat van Uitmuntendheid ontvangen. In zowel 2020 als 2021 is onze Amazing Jerusalem Boutique Tour gerangschikt in de Top 10 Ervaringen in het Midden-Oosten door TripAdvisor's Travelers' Choice.

 

Verschil tussen deze en andere dagtours naar Jeruzalem?

In het kort: het is leuk, interessant, in het Nederlands en je kan uitslapen.

Diverse vertreklocaties
Bij andere touroperators kan je in elk hotel worden opgehaald. Dat klinkt leuk en is handig als je om 7 uur vertrekt, maar als je pech hebt kost het 1,5 uur extra. Niet alleen gaat jouw bus naar vele hotels, daarna moet je overstappen op een centrale locatie voor jouw bestemming.  Ik vertrek laat en heb een aantal centrale plekken uitgekozen waar de bus kan stoppen, klik hier voor de opstapplekken.

Kleine groep
We rijden met een minibus naar Jeruzalem met max. 19 passagiers. Mensen die al in Jerusalem zijn en mee willen kunnen naar de tramhalte Givat HaMivtar of de Olijfberg komen, maar de groep zal nooit meer dan 19 personen bevatten. Dit is de zogenaamde "business" optie bij de andere tour operators, hun normale groepsgrootte kan tot 50+ personen gaan.

Hele dag in Oude Stad
Bijna alle dagtours brengen een paar uur door in het Holocaust museum Yad Vashem. Een bezoek aan dit unieke museum raad ik zeker aan, maar je hebt er geen gids voor nodig. Met meer tijd is deze tour dus relaxter, wij lopen de Olijfberg af, bezoeken de Tempelberg (niet in 't weekend), kunnen langs de Stad van David en zien meer in de Oude Stad.

Nederlands
Een taal die de andere tour operators niet aanbieden.

De gids
Bij deze tour weet je wie de gids is. Vind je dat prettig dan je kan hier mijn profiel bekijken of bekijk de video op deze pagina.
Komt de aangeboden dag niet uit stuur mij dan de dagen dat je in Israel bent, als er genoeg mensen reageren dan plan ik een extra dagtour of  boek een dagtour met een anderstalige gids.
Klik voor 10% kortingscoupon voor dagtours in andere talen

Wat zeggen anderen over "Met Menno naar Jeruzalem" op Tripadvisor?

Geweldige ervaring

Excellent traveler rating on Tripadvisor

Het is de tweede keer dat ik Jeruzalem met een gids bezoek. Het verschil is groot ten gunste van Menno. Menno houdt van de stad en dat gevoel wil hij jou ook geven.
Hetgeen ook goed lukte. Veel bijzondere informatie met ook oog voor de kleine dingen..
Sympathieke gids die met jou loopt en niet met een vlag voorop loopt. Omdat ik al eerder in Jeruzalem ben geweest en we 2 dagen bleven, was het fijn dat het mogelijk was om deze dagen op elkaar af te stemmen.

Jeruzalem is Menno en andersom

Excellent traveler rating on Tripadvisor

Menno geboekt voor een dag Jeruzalem. Het begon al in de bus van Tel Aviv er naar toe met 4000 jaar terug. een uur later zaten we dan in het heden!
Geweldig een grote les geschiedenis in sportstand. Op iedere vraag een antwoord en wist ons (16 dikke kerels in de midlife) telkens weer te boeien.
Zijn vertelling is redelijk objectief. Hier en daar komt wat gekleurt naar boven maar dat mag best als je trots bent op je land.

Geweldige dag met Menno

Excellent traveler rating on Tripadvisor

Menno leidde ons door Jeruzalem, gaf deskundige uitleg waarbij hij alles historisch wist te kaderen maar had ook oog en oor voor onze eigen specifieke vragen.
Voor een bezoek aan Jeruzalem is een gids noodzakelijk en Menno maakt er een topervaring van.
Bedankt.

Topgids en topervaring

Excellent traveler rating on Tripadvisor

Natuurlijk ook door de lokatie en de historie ervan maar meer nog van de enthousiaste en meer dan deskundige rondleiding van Menno. Alles werd verteld en uitvoerig uitgelegd. niet allen de historie maar juist de relatie ervan met onze tijd. de enorme toegevoegde waarde ervan was de flexibiliteit waarmee de rondleiding kon worden aangepast en het Nederlands waardoor toch meer details overgebracht konden worden.
Menno is (zeker voor landgenoten) een topgids en het geld meer dan waard.
Bedankt.

Vertrek- en retourlocaties Tel Aviv:
9.00 Rothschild 22, dat is het adres en de naam van het hotel, op straat niveau bevindt zich Aroma voor koffie en ontbijt.
Bekijk overige opstaplokaties.
Een paar dagen voor de toer ontvang je een email met de verwachte opstapplek.
Indien je na 16.00 uur boekt voor de volgende dag dan dien je bij Rothschild 22 starten, tenzij je van mij een bevestiging krijgt dat we langs jou opstapplek rijden.
Per mei 2019 is er geen mogelijkheid meer om in Jaffa op te stappen door de enorme vertragingen daar a.g.v. de bouw van de metro.

Mensen die in Jeruzalem starten:

10.30 bij tramhalte Givat HaMivtar en 10.45 bovenop de Olijfberg achter de kameel, ik stuur een text bericht als we aankomen. Je kan zelf de Olijfberg oplopen of een taxi nemen voor circa NIS 75, bestel van te voren want niet iedere (Joodse) taxichaffeur rijdt de Olijfberg op. Taxi chaffeur die ik zelf gebruik: Nadir: 00972522875436 (je kan hem ook Whatsappen).

 

Voorwaarden

 • Vertrek is op tijd, als je wil kan je eerder komen en een kop koffie/thee drinken op de startlokatie
 • Prijs is € 125 p.p.
 • Minimum leeftijd 10 jaar
 • Goede conditie, gedurende deze toer wordt rustig maar redelijk veel gewandeld.
 • Nederlands sprekende en officieel gelicenseerde gids
 • Eten en drinken is niet inbegrepen
 • Annuleren: indien minimaal een maand van te voren doorgegeven ontvang je 80% terug. Indien minder dan een maand zetten we jou plaats(en) beschikbaar en indien verkocht ontvang je 80% retour.

 

 

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief kan hier


naam:

email: